Olta Makineleri

21-02-2023 20:10
Olta Makineleri
Günümüzde Pek Çok Marka Ve Model Olta Makinesi Vardır. 
Marka Ve Modelden Daha Çok Önemli Olan Olta Makinesinin Nerde Kullanılacağı Daha Önemlidir.
 
LRF MAKİNELER 
Lrf Makineler En Küçük Makine Boyutlarıdır. Bu Makineler Çok Hafif Kibardır. Dolayısı İle Çok Fazla Misina Kapasitesi Yoktur. Bu Sebep ten Ötürü Bu Tarz Bir Makineyi Tekneden Derin Su Avlarında Kullanamazsınız. Bu Tarz Lrf Makineleri Daha Çok Kıyıdan At Çek Avları İçin Tasarlanmıştır. Lrf Makinleri Genelde 0.20 den 0.08 Arası İp Misinalarla Kıyı Avlarında Kullanılmasını Tavsiye Ederiz .
 


SPİN MAKİNELER 
Spin Makineleri Günümüzde Kullanılan En Çok Makinelerden Birisi Olup İdeal Büyüklükte Bir Makinedir Hem Kıyı İçin Hem de Teknede Kullanıma Uygundur. Her Ne Kadar İkisi İçin Uygun Olsada Tekne Derin Su Avlarında Yetersiz Kalabilmektedir. Tekne Balık Avına Gitmiyorsanız En Güzel Makine Seçimi Spin Makinesidir. Kıyı Avlarında Çok Büyük Bir Makineye İhtiyaç Yoktur. Buna Örnek Verirsek 7000 Lik Bir Makinede 350 Metre Misina Var Zaten Kıyıdan Max. Atabileceğiniz 200 Metre 150 Metre Misinayı Kullanamayacaksınız ve Daha Büyük Daha Ağır Bir Makineyi Saatlerce Elinizde Tutacaksınız. Spin Makineleri Ortalama 4000 Lik Olur Orta Boy Makine Diye Geçmektedir.
 
 
GENEL KULLANIM MAKİNELER 
Adından da Anlaşıldığı Gibi Bu Makineler Hem Kıyıdan Hem de Tekneden Rahatlıkla Kullanılabilir. Kafa Boyutları Yeterince Büyüktür. Tekneden Derin Su Avlarına Gitseniz Bile Yeteri Kadar Misina Alır. Bir Makineye Ne Kadar Misina Alacağı da Saracak Olduğunuz Mİsinan Kalınlığına Göre Değişebilmektedir. Buna Örnek Verecek Olursak 0.50 mm Bir Misinadan Bir Makine 100 Metre Alıyorsa 0,25 Misinadan 200 Metre Misina Alır. Bir Çok Makinen Üstünde Kaç mm Misinadan Kaç Metre Misina Alır Yazmaktadır. Bu Ölçülere Dikkat Edilerek Misinayı Sarabilirsiniz.
 
SURF MAKİNELER 
Surf Makineleri En Büyük Makineler Arasına Girmektedir Genellikle 6000 Ve Üstü Makineler Surf Makineleri Olmaktadır Surf Makinelerini Diğer Makinelerden Ayıran Şey Daha Büyük Yapısı Ve Kafa Yapısının Daha Farklı Olmasıdır. Bu Makineler Sürtünme  Kuvvetini Azaltmak İçin Kafa Yapısı Misinanın Dışarıya Atılırken Kafanın Misinaya Değdiği Yer Oval Olarak Tasarlanmıştır. Ve Bu Şekilde Sürtünme Kuvveti En Aza İnmektedir Bu Şekilde Çok Daha İleriye Atış Sağlanabilmektedir. 
 
JİG MAKİNELER
Jig Makineleri Yine En Büyük Makineler Arasındadır. Bu Makineler Teknede Derin Su Avlarında Büyük Balıklar İçin Kullanılır. Bu Makinler Büyük Olduğu Kadar Güçlüdür de. Jig Makineleri Büyük Darbelere Dayanıklı Şekilde İçin Tasarlanmış Makinelerdir. Dış Görünüşü Diğer Makinelere Her Ne Kadar Çok Benzer Olsa da İçin Deki Rulman, Rulamanın Kalitesi, Dişliler, Bilya , Vida, Kafa , Kollar Ve Geriye Kalan Bütün Parçalar Diğer Makine Guruplarına Göre Daha Sağlam Üretilmiştir. 
 

 
Bu Makinelerin Hepsini www.avalemi.com Sitemizden Temin Edebilirsiniz. 

Tüm Ürünler Kargoda Zarar Görmeyecek Şekilde Paketlenir. 
 
Keyifli Güzel Vakitleriniz Olsun 
 
Rastgele....
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.